مقدمه و معرفی
از آبانماه امسال برنامۀ «صبح بخیر ایران»، طی ۵۳ قسمتِ حدوداً ۱۰دقیقهای به فرهنگستان و زبان فارسی و موضوعات زبانی پرداخته است. این بخش در روزهای زوج حدود ساعت هفت و هفتونیم از شبکۀ یک سیما پخش میشد و در هر قسمت، یکی از استادان و اعضای فرهنگستان مهمان برنامه بودند. زمانبندی پخش برنامهها به این صورت بوده که شنبه، ۶ آبان، دکتر حداد عادل مهمان برنامه بودند و این برنامه در واقع بهنوعی افتتاحیه و مقدمه بوده است. بعد از ایشان، آقایان رحیمی و ذوالفقاری دوشنبه و چهارشنبه برنامه داشتند. هفتۀ بعد آقای ظریف و آقای شیوا و دوباره آقای رحیمی، و هفتۀ بعدتر آقایان ظریف و رحیمی و ذوالفقاری. ترتیب حضور استادان، مخصوصاً در هفتههای اول پخش، آنچنان منظم نبود و برخی روزها هم برنامه به دلایلی پخش نمیشد.
تا امروز، در مجموع آقای ذوالفقاری طی ۳ برنامه به بحث درستنویسی پرداختهاند، آقای رحیمی در طول ۱۰ برنامه به ضربالمثلها و ریشههاشان، آقای ظریف طی ۸ برنامه و آقای مهرامی طی ۲ برنامه به واژهگزینی، آقای شیوا در طول ۱۱ برنامه به ریشهشناسی واژهها، آقای رضوی طی ۷ برنامه به زبانشناسی و آقای طامه طی ۸ برنامه و خانم امانی طی ۲ برنامه به بحث گویشها و زبانهای ایرانی پرداختهاند.
انشاءالله طی روزهای آینده هر روز یکی از این قسمتها، هم بهصورت مکتوب و هم بهصورت تصویری در این وبلاگ ارائه خواهد شد و باهم به نقد و بررسی مطالب خواهیم پرداخت. فعلاً برنامه این است، ولی برنامههای دیگری هم علاوه بر بخش «صبح بخیر ایران» دارم. ترتیب ارائۀ مطالب در این وبلاگ بر اساس ترتیب پخش در برنامۀ «صبح بخیر ایران» نیست. به صلاحدید خودم و با توجه به شناختی که از مخاطب و محتوای مطالب و میزان تخصصیبودن و دشواری و جذابیت مباحث دارم، فکر کردم اگر ابتدا آن سه برنامهای که در مورد درستنویسی بود منتشر بشود، برایتان جالبتر و جذابتر است، و بعد بخش ضربالمثلها و بعد بخش ریشهشناسی و واژهگزینی و در نهایت، زبانشناسی و زبانهای ایرانی. حُسن دیگر این ترتیب و دستهبندی این است که طی مدتی مشخص، یک مبحث بسته میشود و بعد وارد بحث بعدی میشویم.
این از معرفی وبلاگ. خودم را هم اگر بخواهم معرفی کنم، عرضم به حضورتان که از دانشجویان اولین دورۀ کارشناسیارشد زبانشناسی فرهنگستانم و در شُرُف فارغالتحصیلی. در حد توان و سوادم به سؤالات و ابهامهاتان پاسخ خواهم داد و نقدهاتان را به گوش مسئولان خواهم رساند.